Traineer i Brasilien

Boa vinda

Tågledningscentral på det brasilianska sättet

Publicerad 2015-04-29 03:12:37 i Allmänt,

Vad vore väl en utlandspraktik utan ett besök på stadens tågledningscentral?! Så i fredags blev det besök på Rumo ALL, som är Brasiliens största godsföretag och som driver tågtrafik i södra Brasilien. De har totalt ca 12 000 anställda och där ingår trafikplanerare och tågklarerare men även lokförare, serviceingenjörer och planerare som resurssätter tågen. Det som fraktas är bland annat socker, spannmål och bränsle.
 
Vårt besök började med att vi fick en presentation av företaget och verksamheten och denna hölls i deras konferensvagn (bilden nedan), som var ombyggd till mötesrum.
 
I deras ägor finns omkring 1000 lokomotiv och ca 28 000 vagnar.
Det är totalt 12 000 km järnväg som de ansvarar för.
Bilden nedan föreställer en tågplan, där varje liten bricka är ett tåg. Denna plan uppdateras ständigt av trafikplanerarna. 
Nedan är rummet där tågklarerarna sitter. 
De grafiska tågplanerna finns digitalt i deras system.
Nästan alla tåg var dieseldrivna och de lokaliserades genom GPS. Det kunde dock förekomma upp till 30 minuters fördröjning på GPS-signalerna, vilket ställde till en del problem ibland...
Företaget hade även ett utbildningscenter där de utbildar sin personal. Nedan ses en blivande lokförare träna vid simulatorn. 
Vi känner oss mycket nöjda med besöket!
/Evelina

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-29 07:15:18

Spännande lösningar! /Carl

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi heter Sun och Evelina och är 2 av 16 personer som går Trafikverkets traineeprogram. Under fyra veckor kommer vi genomföra vår utlandspraktik i Brasilien och delta i projektet "Smart city concepts in Curitiba - innovation for mobility and energy efficiency". Välkomna att följa vår resa!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela