Traineer i Brasilien

Boa vinda

Smått och gott från föregående vecka

Publicerad 2015-04-24 03:39:19 i Allmänt,

Då vi varit lite dåliga på blogguppdaterandet kommer här utdrag från förra veckans innehåll. Vi var bland annat på ett av stadens 37 sekretariat, och just det här arbetar med rättigheterna för personer med funktionsnedsättning. Sekretariatet ansvarar för den strategiska planen för tillgänglighet i staden - att personer med funktionsnedsättning ska kunna ta sig fram. De driver även många kampanjer, likt affischerna nedan, för att skapa respekt och förståelse för personer med funktionsnedsättning. Den till höger är ett barn med Down syndrom och texten lyder "Respektera min extra kromosom av lycka". 
Något annat vi noterat, bland annat på bussarna, är att förutom gravid och rullstolsburen, har du rätt till de "prioriterade" sätena om du är tjock.
 
Ett annat besök vi gjorde förra veckan var på URBS, som är ansvariga för busskollektivtrafiken här i Curitiba. De är med i projektet som vi deltar i och förra veckan fick vi alltså en genomgång av deras verksamhet.De har en trafikledningscentral, varifrån de kan övervaka alla busslinjer. I samma rum sitter även SETRAN, som är den organisation som övervakar biltrafiken. De har drygt 800 kameror i staden till deras hjälp och även variabla meddelandeskyltar där de kan föra fram trafikinformation till trafikanterna (de publicerar dock ingen trafikinformation på webben).
Vad gäller busstrafiken så har de information om var bussen befinner sig, om bussen är försenad, hur långt den kommer åka totalt under dagen och vem som kör.
Tillsammans i lokalen befinner sig även representanter från polisen, för att skapa ett bättre samarbete och snabbare kommunikation vid händelser i staden. De har även en önskan om att på längre sikt kunna samlokalisera med fler aktörer, så som räddningstjänst. 
 
Hoppas ni njuter av vårväder hemma i Sverige!
/Evelina
 
 
 

Kommentarer

Postat av: ToB

Publicerad 2015-04-24 08:56:00

Hej,
Intressant att följa er blogg! Kul att se att ni hinner med lite annat än bara jobb också.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi heter Sun och Evelina och är 2 av 16 personer som går Trafikverkets traineeprogram. Under fyra veckor kommer vi genomföra vår utlandspraktik i Brasilien och delta i projektet "Smart city concepts in Curitiba - innovation for mobility and energy efficiency". Välkomna att följa vår resa!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela