Traineer i Brasilien

Boa vinda

Foz do Iguacu

Publicerad 2015-04-24 21:04:33 i Allmänt,

Den 21 april firas ”Tiradentes Day” här i Brasilien, till minne av nationalhjälten Joaquim Jose da Silva Xavier. Tack vare hans heroiska insatser i frigörelsen från den portugisiska kolonialmakten, fick vi oss en långhelg. Under denna ledighet passade vi på att åka till Foz do Iguacu och beundra de mäktiga vattenfallen, som ligger på gränsen mellan Brasilien, Argentina och Paraguay.  Då det knappt finns några persontåg att tala om i Brasilien, stod valet mellan buss och flyg för att förflytta oss de dryga 60 milen från Curitiba. Vi valde att ta ”Leito”(=säng på portugisiska)-platser på en nattbuss, och kunde båda sova gott under den 10-timmarlånga bussresan.

 

Väl framme i Iguacu tog vi oss till den Brasilianska sidan av vattenfallet efter att ha checkat-in på hotellet.  De 275 vattenfallen har en fallhöjd mellan 60-82 meter och sträcker sig totalt över 2,7 kilometer i bredd.

 

Vattenfallen var verkligen mäktiga!

 

På söndagen tog vi oss till den Argentinska sidan med en turistbuss. Vattenfallen var ju desamma men omgivningarna var annorlunda. Djungelkänslan var hög och jag kunde se framför mig hur dinosaurierna strosat omkring och mumsat på de frodiga träden en gång i tiden. Det är föga förvånande att ett stort antal filmer har spelats in runt vattenfallen.

 
 
 
 
Måndagsförmiddagen spenderades – lapandes sol – vid hotellpoolen. Efter lunch begav vi oss till Itaipu – världens (näst?)största vattenkraftsdamm. Dammen ligger på gränsen mellan Brasilien och Paraguay och genererade knappt 88 TWh elektricitet under 2014. 

Dammen är 196 meter hög och rymmer nästintill 64 miljoner kubikmeter vatten.

 
 
 
Klart slut! :)
/Sun

Kommentarer

Postat av: Lena

Publicerad 2015-04-26 17:02:26

Härliga bilder och fint skrivet! Vi ser fram mot nästa rapport!

Postat av: Erik v G

Publicerad 2015-04-27 16:46:52

Fina bilder men hävdar med bestämdhet att sjön Runn är snäppet vassare!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi heter Sun och Evelina och är 2 av 16 personer som går Trafikverkets traineeprogram. Under fyra veckor kommer vi genomföra vår utlandspraktik i Brasilien och delta i projektet "Smart city concepts in Curitiba - innovation for mobility and energy efficiency". Välkomna att följa vår resa!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela