Traineer i Brasilien

Boa vinda

En av Brasiliens vackraste resupplevelse

Publicerad 2015-04-13 04:27:00 i Allmänt,

Första helgen i detta land spenderades på bästa sätt; med mycket sol, trevligt folk och utflykt. På lördagen begav sig jag och Sun, tillsammans med tre andra som studerar/arbetar här i Curitiba (en finska, en danska och en tysk) med turisttåget till staden Morretes. Då järnvägar har negligerats under lång tid är det här en av få passagerarlinjer som finns i Brasilien och sträckan är känd som en av ”de vackraste reseupplevelserna i Brasilien”. Nu har ju inte jag så mycket att jämföra med men håller absolut med om att det var en väldigt häftig upplevelse! Vyerna från tågresan var fantastiska! 

 
Färden är 110 km lång och passerar genom Brasiliens största bevarade område av atlantregnskog. Järnvägen byggdes på 1880-talet och det är ett under hur det bygget gick till?! Tåget klamrar sig ena stunden fast på de branta bergsväggarna och nästa stund åker man över en bro med en hisnande avgrund nedanför.

Tåget gick sakta, skulle gissa på max 60km/h, men det var nog tur med tanke på det skick järnvägen var i. 

Kan även nämna att vi hade en ”turistguide” ombord i vår vagn, som pratade nästintill konstant under den 4 timmar långa resan – problemet var att hon bara pratade portugisiska. Men det är något vi märkt av under den första veckan i det här landet, engelska är inte deras starka sida.

Väl framme i den lilla pittoreska byn Morretes såg vi till att äta deras traditionella rätt ”Barreado” som är en slags köttgryta som tillagas i en lergryta och serveras med cassava-mjöl och banan. Utöver det strosade vi omkring bland marknadsstånd, njöt av solen och åt glass. Sun såg även till att ta sig ett dopp!

 

Även söndagen bjöd på mycket sol och värme. Vi tog oss till Curitibas söndagsmarknad och flanerade omkring bland hantverk, loppisfynd och souvenirer. 

Vi provade på att dricka kokosnötsvatten och en sockerrörsdricka, vilket var väldigt gott.

Därefter spenderade vi eftermiddagen i Park Bariqui som är en stor park som invånarna i Curitiba verkar uppskatta, både för motion, picknick och lek. Något vi noterade är att de har särskilda separerade banor för gång, cykel och löpning.

Nu har vi bättrat på brännan och fyllt på med energi inför kommande jobbvecka!

/Evelina

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-13 06:55:55

Wooow!! Otroligt vackert. Vilken resa!!!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-13 06:56:39

Kram // Amanda

Postat av: Lena Thorsell Randahl

Publicerad 2015-04-13 18:18:28

Fina bilder och trevliga kommentarer! Smakade den brasilianska grytan bra? Tågresan såg hisnande vacker ut!

Postat av: Anonym

Publicerad 2015-04-21 23:35:18

Woow vilken bild! Och vilken tjej :)//Fav

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Vi heter Sun och Evelina och är 2 av 16 personer som går Trafikverkets traineeprogram. Under fyra veckor kommer vi genomföra vår utlandspraktik i Brasilien och delta i projektet "Smart city concepts in Curitiba - innovation for mobility and energy efficiency". Välkomna att följa vår resa!

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela